Profi eszközökkel felszerelt, 6 állásos, modern, vizsgaszervezésre alkalmas gyakorlati helyünkön minden ismeret és tudás elsajátítható.

A pincér értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

Turcsányi Tímea

mesterpincér, a Pentelei pincér szakoktatója

„Az igazi mindennapok rengeteg munkáról szólnak és folyamatos tanulásról és képzésről.

Ugyanazt add, amit Te elvársz!

Nagyon fontos, hogy érezze a vendég, hogy ő szereti azt, amit csinál.

Azért ez a legszebb szakma, mert nagyon sokrétű szakma. Kicsit szakács vagy, kicsit cukrász…kicsit szervezel és csak kommunikálsz. Olyan élményt adhatsz a vendégnek, hogy miattad fog visszajönni és ez az érzés magáért beszél! „

 

Timivel készült teljes interjút megnézheted az oldal alján! 🙂

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
  • az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
  • munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
  • felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
  • a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
  • megszervezni a saját munkáját
  • a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni
  • számlákat készíteni
  • átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
  • HAACP dokumentációkat kitölteni
  • idegen nyelven rendelést felvenni
  • környezetvédelmi előírásokat alkalmazni

Képzési idő: 1+3 év

Szeretnél pincér lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy pincér hétköznapjai?
Mit vár el tőled a leendő oktatód?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres pincér?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Ismerd meg így leendő oktatódat!

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Megszakítás