Profi eszközökkel felszerelt, 6 állásos, modern, vizsgaszervezésre alkalmas gyakorlati helyünkön minden ismeret és tudás elsajátítható.
A pincér értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.
Turcsányi Tímea
mesterpincér, a Pentelei pincér szakoktatója
„Az igazi mindennapok rengeteg munkáról szólnak és folyamatos tanulásról és képzésről.
Ugyanazt add, amit Te elvársz!
Nagyon fontos, hogy érezze a vendég, hogy ő szereti azt, amit csinál.
Azért ez a legszebb szakma, mert nagyon sokrétű szakma. Kicsit szakács vagy, kicsit cukrász…kicsit szervezel és csak kommunikálsz. Olyan élményt adhatsz a vendégnek, hogy miattad fog visszajönni és ez az érzés magáért beszél! „
Timivel készült teljes interjút megnézheted az oldal alján! 🙂
A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
- az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
- munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
- felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
- a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
- megszervezni a saját munkáját
- a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni
- számlákat készíteni
- átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
- HAACP dokumentációkat kitölteni
- idegen nyelven rendelést felvenni
- környezetvédelmi előírásokat alkalmazni
Képzési idő: 1+3 év
Szeretnél pincér lenni?
Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?
Nézd meg
modern, minőségi,
minden szükséges eszközzel felszerelt
gyakorlati helyeinket!