Dobbantó program

16. évüket betöltött fiataloknak,

akiknek nem sikerült befejezni

a 8. osztályos tanulmányaikat.

A program keretében

rész-szakképesítést

és alapfokú végzettséget szerezhetsz.

Tisztelt Intézményvezető!

Kedves Diákok, Szülők!

 

Iskolánk, a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium a 2020-2021-es tanévtől elindítja Dobbantó Programját.

Kiket várunk?

A Program szeretettel várja azokat a 16. életévüket betöltött fiatalokat, akiknek nem sikerült befejezni általános iskolai tanulmányait.

A hozzánk érkező diákok, fiatalok gyakran éltek meg nehézséget, sikertelenséget tanulási folyamataikban, ezért keresnek más lehetőséget, megoldást problémáikra. A Pentelei rugalmas tanulási utakat kínál 25 éve rendületlenül.

Mi a lehetőség?

A program első részét a mentorálás és lelki segítségnyújtás mellett alapfokú számolási, szövegértési készségfejlesztés, valamint szakmai ismerkedő, pályaorientációs foglalkozások alkotják.

A Dobbantóban mentor tanár közreműködésével minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap.  Ezt követően a fiatalok a Műhelyiskola keretei között rész-szaképesítést szerezhetnek építőipari, vendéglátás vagy mezőgazdasági területek valamelyikén.

Milyen végzettséget adunk?

A tanuló a szakmai ismeretek elsajátítása után államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsító bizonyítványt szerezhet, ami legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Hogyan segítünk?

Figyelembe vesszük minden esetben a fiatalok személyes és családi körülményeit, rugalmas munkarend kialakításával segítve és támogatva az esetleges alkalmi munkavállalás lehetőségét is.

A programban részt vevő tanulók ösztöndíjban részesülnek.

További információval állunk rendelkezésükre a [email protected] email címen, 25/502-940 vagy a 70/421-8410-es telefonszámokon.

 

Érdeklődésüket várom szeretettel:

 

Krehó Edit

szakképzésért felelős vezető

Megszakítás