Szakképző iskola

Képzéseink:

Szakács,

Cukrász,

Gazda/Lovász,

Panziós-fogadós,

Pincér-vendégtéri szakember,

Festő, mázoló, tapétázó,

Burkoló,

Kőműves,

 

A képzések részletes leírása lejjebb található!

Orientációs évfolyam

1 évfolyam

Arany Iránytű Program

Orientációs 0002

Gimnáziumi képzés

4 évfolyam (esti, nappali)

9-12 évfolyamon projekt alapú oktatás keretében felkészítés érettségi vizsgára. Választható idegennyelv: angol, német.

Sajátos nevelési igényű tanulók is jelentkezhetnek.

Gimnázium 0001

 

Szakképző iskolai képzés

3 évfolyam

  • 0002 orientációs évfolyam
  • 0003 Lovász,
  • 0004 Burkoló,
  • 0005 Kőműves,
  • 0006 Festő, mázoló, tapétázó,
  • 0007 Panziós-fogadós,
  • 0008 Pincér-vendégtéri szakember,
  • 0009 Cukrász,
  • 0010 Szakács,
  • 0013 Falazó kőműves,

 A képzések részletes leírása, szakmai interjúk, képek és továbbtanulási lehetőség ITT bővebben!

 

Szakiskolai képzés

Szakiskolai oktatásra azok a diákok vehetők fel, akik tanulásban akadályozottak, és ez szakvéleményükben dokumentált és alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek. A speciális nevelés, az egyéni bánásmód és az egyéni tovább haladás elvére épül, melyben folyamatos a praktikus ismeretek oktatása, a kommunikációs és szociális képességek fejlesztése egyéni fejlesztési terv szerint történik. Kiemelt feladatunk, hogy a tanulók a munkába állásához és életkezdéséhez szükséges ismereteket is megszerezzék. Alapvető fontosságú a szakma iránti szeretet kialakítása, a minőségi, pontos munkavégzésre való nevelés.

Teljes szakképesítés speciális kerettanterv alapján:

előkészítő évf. (csak enyhe értelmi fogyatékosok számára) / Orientációs évfolyam  + 4 évfolyam szakiskolai kerettantervi adaptáció, sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók számára

Szakács 0012

Burkoló 0011

Festő, mázoló, tapétázó 0011

Kőműves 0011

Cukrász 0012

 

Részszakképesítés speciális kerettanterv alapján:

előkészítő évf. (csak enyhe értelmi fogyatékosok számára) / Orientációs évfolyam + 2 évfolyam szakiskolai kerettantervi adaptáció, sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók számára

Szakácssegéd 0014

Szobafestő 0013

Falazó kőműves 0013

Cukrászsegéd 0014

 

Néhány meghökkentő kérdés, amire a válaszunk IGEN!

  • Tényleg 35 percesek az órák?
  • Választhatok, hogy 8 és 9 óra között mikor érek be az iskolába?
  • Végre olyan tempóban haladhatok a tárgyakból, ahogy nekem jó?
  • Meghallgatják a véleményemet?
  • Nem szeretek énekelni, mégis olyan órát tartanak, ami érdekes számomra?

A válasz IGEN!

Egy középiskolai év…

ahol Te vagy a középpontban!

A középiskolai éved

egyedülálló mentálhigiénés évvel indulhat,

az Arany Iránytű Programmal.

Részletek ITT!

A tanulásban akadályozott fiatalok iskolatípusa a szakiskola. Itt speciális segítséget kapnak a szakma tanulásához, a munkakörök betöltéséhez.  A speciális nevelés két alapelvre épül: az egyéni bánásmód és az egyéni haladás elvére. Folyamatos a praktikus ismeretek oktatása, a kommunikációs és szociális képességek fejlesztése.

Kiemelt feladatunk, hogy a tanulók a munkába álláshoz és az életkezdéshez szükséges ismereteket megszerezzék.  Alapvető fontosságú a szakma iránti szeretet kialakítása, a minőségi munkavégzésre való nevelés.

Családias környezet

Folyamatos  segítség-nyújtás

Egyéni képességhez igazodó tanulási tempó

Szakmai alázat és szeretet tanulása

Egyéni gondoskodás

Folyamatos ismétlés

Cukrász

Szeretnél cukrász lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy cukrász hétköznapjai? Mit vár el tőled a leendő oktatód? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres cukrász?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!

KIFIR kód az oldal tetején!

íA cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.

A szakmunkás vizsga után képes leszel:

  • saját munkádat megszervezni, a munkához szükséges anyagmennyiséget felmérni;
  • élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni;
  • cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni;
  • cukorkészítményeket előállítni;
  • bevonó anyagokat készíteni, felhasználni;
  • cukrászati félkész- és késztermékeket készíteni;
  • uzsonnasüteményeket készíteni;
  • teasüteményeket készíteni;
  • kikészített süteményeket készíteni;
  • hagyományőrző cukrászati termékeket eredeti technológiával készíteni;
  • nemzetközi trend szerint cukrászati termékeket készíteni;
  • fagylaltokat, fagylaltkelyheket készíteni;
  • pohárkrémeket, készíteni;
  • bonbonokat készíteni;
  • tányérdesszerteket készíteni;
  • alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni.
“Sütni bárki megtanulhat, de szívből késziteni valamit és szeretettel adni, annál nincs nagyobb elismerés.” (Keszi Éva, cukrász szakoktató)

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Bírod még a tanulást???

A szakma után jöhet az érettségi is?

Részletek az oldal alján!

Gazda/Lovász

Szeretnél lovász lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy lovász hétköznapjai?
Mit vár el tőled a leendő oktatód?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres lovász?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!

KIFIR kód az oldal tetején!

Biztosítja a ló szakszerű gondozását, takarmányozását. Kialakítja a ló optimális tartási körülményeit. Elvégzi a tenyésztéssel kapcsolatos gyakorlati feladatokat. Részt vesz a ló napi mozgatási feladatainak ellátásában és alapkiképzésében.

Fő tantárgyak:

  • Tartás és takarmányozás elmélet és gyakorlat
  • Anatómia és egészségtan elmélet és gyakorlat
  • Lótenyésztés elmélet és gyakorlat
  • Gazdálkodási ismeretek
  • Lovaglás elmélet és gyakorlat
  • Lógondozás elmélet és gyakorlat
  • Fogathajtás elmélet és gyakorlat

Képzési idő: 1+3 év

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Bírod még a tanulást???

A szakma után jöhet az érettségi is?

Részletek az oldal alján!

Szakács

Szeretnél szakács lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy szakács hétköznapjai?
Mit vár el tőled a leendő oktatód?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres szakács?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!

KIFIR kód az oldal tetején!

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
  • az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • árut átvenni
  • előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
  • a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
  • a maradványokat kezelni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
  • technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

Képzési idő: 1+3 év

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Bírod még a tanulást???

A szakma után jöhet az érettségi is?

Részletek az oldal alján!

Egy középiskolai év…

ahol Te vagy a középpontban!

A középiskolai éved

egyedülálló mentálhigiénés évvel indulhat,

az Arany Iránytű Programmal.

Részletek ITT!

Pincér – vendégtéri szakember

Szeretnél pincér lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy pincér hétköznapjai?
Mit vár el tőled a leendő oktatód?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres pincér?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!

KIFIR kód az oldal tetején!

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
  • az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
  • munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
  • felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
  • a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
  • megszervezni a saját munkáját
  • a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni
  • számlákat készíteni
  • átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
  • HAACP dokumentációkat kitölteni
  • idegen nyelven rendelést felvenni
  • környezetvédelmi előírásokat alkalmazni

Fő tantárgyak:

  • Gazdálkodási ismeretek

  • Szakmai számítások

  • Élelmiszerismeret

  • Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

  • Pincér szakmai idegen nyelv

  • Felszolgálási elmélet és gyakorlat

Képzési idő: 1+3 év

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Bírod még a tanulást???

A szakma után jöhet az érettségi is?

Érettségire felkészítés OKJ-s végzettséggel rendelkezők részére

Szakközépiskolai osztályunkat azoknak javasoljuk, akik már rendelkeznek OKJ-s bizonyítvánnyal. Az ő számukra a képzési idő 2 tanév.

Az alternatív kerettantervünknek köszönhetően, a kötelező érettségi tárgyak tanulásához annyi idő áll rendelkezésre, amennyire a tanulónak egyénileg szüksége van.

Az ötödik tárgy, a szakmai tárgy, amiből a tanulónak nem kell vizsgát tennie, hiszen már rendelkezik szakirányú végzettséggel.

Képzési idő: 2 év

Skip to content