Szakképző iskola
Képzéseink:
Szakács,
Cukrász,
Gazda/Lovász,
Panziós-fogadós,
Pincér-vendégtéri szakember,
Festő, mázoló, tapétázó,
Burkoló,
Kőműves,
A képzések részletes leírása lejjebb található!

Orientációs évfolyam
1 évfolyam
Orientációs 0002
Gimnáziumi képzés
4 évfolyam (esti, nappali)
9-12 évfolyamon projekt alapú oktatás keretében felkészítés érettségi vizsgára. Választható idegennyelv: angol, német.
Sajátos nevelési igényű tanulók is jelentkezhetnek.
Gimnázium 0001
Szakképző iskolai képzés
3 évfolyam
- 0002 orientációs évfolyam
- 0003 Lovász,
- 0004 Burkoló,
- 0005 Kőműves,
- 0006 Festő, mázoló, tapétázó,
- 0007 Panziós-fogadós,
- 0008 Pincér-vendégtéri szakember,
- 0009 Cukrász,
- 0010 Szakács,
- 0013 Falazó kőműves,
A képzések részletes leírása, szakmai interjúk, képek és továbbtanulási lehetőség ITT bővebben!
Szakiskolai képzés
Szakiskolai oktatásra azok a diákok vehetők fel, akik tanulásban akadályozottak, és ez szakvéleményükben dokumentált és alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek. A speciális nevelés, az egyéni bánásmód és az egyéni tovább haladás elvére épül, melyben folyamatos a praktikus ismeretek oktatása, a kommunikációs és szociális képességek fejlesztése egyéni fejlesztési terv szerint történik. Kiemelt feladatunk, hogy a tanulók a munkába állásához és életkezdéséhez szükséges ismereteket is megszerezzék. Alapvető fontosságú a szakma iránti szeretet kialakítása, a minőségi, pontos munkavégzésre való nevelés.
Teljes szakképesítés speciális kerettanterv alapján:
előkészítő évf. (csak enyhe értelmi fogyatékosok számára) / Orientációs évfolyam + 4 évfolyam szakiskolai kerettantervi adaptáció, sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók számára
Szakács 0012
Burkoló 0011
Festő, mázoló, tapétázó 0011
Kőműves 0011
Cukrász 0012
Részszakképesítés speciális kerettanterv alapján:
előkészítő évf. (csak enyhe értelmi fogyatékosok számára) / Orientációs évfolyam + 2 évfolyam szakiskolai kerettantervi adaptáció, sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók számára
Szakácssegéd 0014
Szobafestő 0013
Falazó kőműves 0013
Cukrászsegéd 0014


Néhány meghökkentő kérdés, amire a válaszunk IGEN!
- Tényleg 35 percesek az órák?
- Választhatok, hogy 8 és 9 óra között mikor érek be az iskolába?
- Végre olyan tempóban haladhatok a tárgyakból, ahogy nekem jó?
- Meghallgatják a véleményemet?
- Nem szeretek énekelni, mégis olyan órát tartanak, ami érdekes számomra?
A válasz IGEN!
Egy középiskolai év…
ahol Te vagy a középpontban!
A középiskolai éved
egyedülálló mentálhigiénés évvel indulhat,
az Arany Iránytű Programmal.
Részletek ITT!
A tanulásban akadályozott fiatalok iskolatípusa a szakiskola. Itt speciális segítséget kapnak a szakma tanulásához, a munkakörök betöltéséhez. A speciális nevelés két alapelvre épül: az egyéni bánásmód és az egyéni haladás elvére. Folyamatos a praktikus ismeretek oktatása, a kommunikációs és szociális képességek fejlesztése.
Kiemelt feladatunk, hogy a tanulók a munkába álláshoz és az életkezdéshez szükséges ismereteket megszerezzék. Alapvető fontosságú a szakma iránti szeretet kialakítása, a minőségi munkavégzésre való nevelés.
Családias környezet
Folyamatos segítség-nyújtás
Egyéni képességhez igazodó tanulási tempó
Szakmai alázat és szeretet tanulása
Egyéni gondoskodás
Folyamatos ismétlés
Cukrász



Szeretnél cukrász lenni?

KIFIR kód az oldal tetején!

íA cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.
A szakmunkás vizsga után képes leszel:
- saját munkádat megszervezni, a munkához szükséges anyagmennyiséget felmérni;
- élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni;
- cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni;
- cukorkészítményeket előállítni;
- bevonó anyagokat készíteni, felhasználni;
- cukrászati félkész- és késztermékeket készíteni;
- uzsonnasüteményeket készíteni;
- teasüteményeket készíteni;
- kikészített süteményeket készíteni;
- hagyományőrző cukrászati termékeket eredeti technológiával készíteni;
- nemzetközi trend szerint cukrászati termékeket készíteni;
- fagylaltokat, fagylaltkelyheket készíteni;
- pohárkrémeket, készíteni;
- bonbonokat készíteni;
- tányérdesszerteket készíteni;
- alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni.
Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?
Nézd meg
modern, minőségi,
minden szükséges eszközzel felszerelt
gyakorlati helyeinket!
Pentelei gyakorlati helyek
Bírod még a tanulást???
A szakma után jöhet az érettségi is?
Részletek az oldal alján!
Gazda/Lovász



Szeretnél lovász lenni?

KIFIR kód az oldal tetején!
Biztosítja a ló szakszerű gondozását, takarmányozását. Kialakítja a ló optimális tartási körülményeit. Elvégzi a tenyésztéssel kapcsolatos gyakorlati feladatokat. Részt vesz a ló napi mozgatási feladatainak ellátásában és alapkiképzésében.
Fő tantárgyak:
- Tartás és takarmányozás elmélet és gyakorlat
- Anatómia és egészségtan elmélet és gyakorlat
- Lótenyésztés elmélet és gyakorlat
- Gazdálkodási ismeretek
- Lovaglás elmélet és gyakorlat
- Lógondozás elmélet és gyakorlat
- Fogathajtás elmélet és gyakorlat
Képzési idő: 1+3 év

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?
Nézd meg
modern, minőségi,
minden szükséges eszközzel felszerelt
gyakorlati helyeinket!
Pentelei gyakorlati helyek
Bírod még a tanulást???
A szakma után jöhet az érettségi is?
Részletek az oldal alján!
Szakács
Szeretnél szakács lenni?

KIFIR kód az oldal tetején!

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
- az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
- felmérni a meglévő készletek mennyiségét
- árut átvenni
- előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
- nyersanyagokat előkészíteni
- a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
- különféle ételeket készíteni
- az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
- a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
- a maradványokat kezelni
- a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
- feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
- technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni
Képzési idő: 1+3 év
Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?
Nézd meg
modern, minőségi,
minden szükséges eszközzel felszerelt
gyakorlati helyeinket!
Pentelei gyakorlati helyek
Bírod még a tanulást???
A szakma után jöhet az érettségi is?
Részletek az oldal alján!
Egy középiskolai év…
ahol Te vagy a középpontban!
A középiskolai éved
egyedülálló mentálhigiénés évvel indulhat,
az Arany Iránytű Programmal.
Részletek ITT!
Pincér – vendégtéri szakember
Szeretnél pincér lenni?

KIFIR kód az oldal tetején!

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
- az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
- munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
- felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
- a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
- megszervezni a saját munkáját
- a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni
- számlákat készíteni
- átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
- HAACP dokumentációkat kitölteni
- idegen nyelven rendelést felvenni
- környezetvédelmi előírásokat alkalmazni
Fő tantárgyak:
-
Gazdálkodási ismeretek
-
Szakmai számítások
-
Élelmiszerismeret
-
Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
-
Pincér szakmai idegen nyelv
-
Felszolgálási elmélet és gyakorlat
Képzési idő: 1+3 év
Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?
Nézd meg
modern, minőségi,
minden szükséges eszközzel felszerelt
gyakorlati helyeinket!
Pentelei gyakorlati helyek
Bírod még a tanulást???
A szakma után jöhet az érettségi is?

Érettségire felkészítés OKJ-s végzettséggel rendelkezők részére
Szakközépiskolai osztályunkat azoknak javasoljuk, akik már rendelkeznek OKJ-s bizonyítvánnyal. Az ő számukra a képzési idő 2 tanév.
Az alternatív kerettantervünknek köszönhetően, a kötelező érettségi tárgyak tanulásához annyi idő áll rendelkezésre, amennyire a tanulónak egyénileg szüksége van.
Az ötödik tárgy, a szakmai tárgy, amiből a tanulónak nem kell vizsgát tennie, hiszen már rendelkezik szakirányú végzettséggel.
Képzési idő: 2 év