Szakképző iskola

Képzéseink:

Szakács,

Cukrász,

Gazda/Lovász,

Panziós-fogadós,

Pincér-vendégtéri szakember,

Gazda/Állattenyésztő

Kistermelői élelmiszer-előállító,

A képzések részletes leírása lejjebb található!

Néhány meghökkentő kérdés, amire a válaszunk IGEN!

  • Tényleg 35 percesek az órák?
  • Választhatok, hogy 8 és 9 óra között mikor érek be az iskolába?
  • Végre olyan tempóban haladhatok a tárgyakból, ahogy nekem jó?
  • Meghallgatják a véleményemet?
  • Nem szeretek énekelni, mégis olyan órát tartanak, ami érdekes számomra?

A válasz IGEN!

Egy középiskolai év…

ahol Te vagy a középpontban!

Minden középiskolai iskolatípus 

egyedülálló mentálhigiénés évvel indul,

az Arany Iránytű Programmal.

Részletek ITT!

A tanulásban akadályozott fiatalok iskolatípusa a szakiskola. Itt speciális segítséget kapnak a szakma tanulásához, a munkakörök betöltéséhez.  A speciális nevelés két alapelvre épül: az egyéni bánásmód és az egyéni haladás elvére. Folyamatos a praktikus ismeretek oktatása, a kommunikációs és szociális képességek fejlesztése.

Kiemelt feladatunk, hogy a tanulók a munkába álláshoz és az életkezdéshez szükséges ismereteket megszerezzék.  Alapvető fontosságú a szakma iránti szeretet kialakítása, a minőségi munkavégzésre való nevelés.

Családias környezet

Folyamatos  segítség-nyújtás

Egyéni képességhez igazodó tanulási tempó

Szakmai alázat és szeretet tanulása

Egyéni gondoskodás

Folyamatos ismétlés

Cukrász

Szeretnél cukrász lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy cukrász hétköznapjai? Mit vár el tőled a leendő oktatód? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres cukrász?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!
Ha jelentkezni szeretnél, ezekre az adtokra szükséged lesz:
Szakképző iskolai képzés CUKRÁSZ (Orientációs évfolyam + 3 évfolyam)

Kód: 0009

Szakma neve: Cukrász

íA cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.

A szakmunkás vizsga után képes leszel:

  • saját munkádat megszervezni, a munkához szükséges anyagmennyiséget felmérni;
  • élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni;
  • cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni;
  • cukorkészítményeket előállítni;
  • bevonó anyagokat készíteni, felhasználni;
  • cukrászati félkész- és késztermékeket készíteni;
  • uzsonnasüteményeket készíteni;
  • teasüteményeket készíteni;
  • kikészített süteményeket készíteni;
  • hagyományőrző cukrászati termékeket eredeti technológiával készíteni;
  • nemzetközi trend szerint cukrászati termékeket készíteni;
  • fagylaltokat, fagylaltkelyheket készíteni;
  • pohárkrémeket, készíteni;
  • bonbonokat készíteni;
  • tányérdesszerteket készíteni;
  • alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni.
“Sütni bárki megtanulhat, de szívből késziteni valamit és szeretettel adni, annál nincs nagyobb elismerés.” (Keszi Éva, cukrász szakoktató)

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Bírod még a tanulást???

A szakma után jöhet az érettségi is?

Részletek az oldal alján!

Gazda/Lovász

Szeretnél lovász lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy lovász hétköznapjai?
Mit vár el tőled a leendő oktatód?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres cukrász?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!
Ha jelentkezni szeretnél, ezekre az adtokra szükséged lesz:
Szakképző iskolai képzés Gazda/Lovász (Orientációs évfolyam + 3 évfolyam)

Kód: 0005

Szakma neve: Gazda/Lovász

Biztosítja a ló szakszerű gondozását, takarmányozását. Kialakítja a ló optimális tartási körülményeit. Elvégzi a tenyésztéssel kapcsolatos gyakorlati feladatokat. Részt vesz a ló napi mozgatási feladatainak ellátásában és alapkiképzésében.

Fő tantárgyak:

  • Tartás és takarmányozás elmélet és gyakorlat
  • Anatómia és egészségtan elmélet és gyakorlat
  • Lótenyésztés elmélet és gyakorlat
  • Gazdálkodási ismeretek
  • Lovaglás elmélet és gyakorlat
  • Lógondozás elmélet és gyakorlat
  • Fogathajtás elmélet és gyakorlat

Képzési idő: 1+3 év

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Bírod még a tanulást???

A szakma után jöhet az érettségi is?

Részletek az oldal alján!

Szakács

Szeretnél szakács lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy szakács hétköznapjai?
Mit vár el tőled a leendő oktatód?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres szakács?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!
Ha jelentkezni szeretnél, ezekre az adtokra szükséged lesz:
Szakképző iskolai képzés Szakács (Orientációs évfolyam + 3 évfolyam)

Kód: 0011

Szakma neve: Szakács

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
  • az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • árut átvenni
  • előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
  • a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
  • a maradványokat kezelni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
  • technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

Képzési idő: 1+3 év

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Bírod még a tanulást???

A szakma után jöhet az érettségi is?

Részletek az oldal alján!

Egy középiskolai év…

ahol Te vagy a középpontban!

Minden középiskolai iskolatípus 

egyedülálló mentálhigiénés évvel indul,

az Arany Iránytű Programmal.

Részletek ITT!

Pincér – vendégtéri szakember

Szeretnél pincér lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy pincér hétköznapjai?
Mit vár el tőled a leendő oktatód?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres pincér?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!
Ha jelentkezni szeretnél, ezekre az adtokra szükséged lesz:
Szakképző iskolai képzés Pincér- vendégtéri szakember (Orientációs évfolyam + 3 évfolyam)

Kód: 0014

Szakma neve: Pincér – vendégtéri szakember

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
  • az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
  • munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
  • felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
  • a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
  • megszervezni a saját munkáját
  • a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni
  • számlákat készíteni
  • átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
  • HAACP dokumentációkat kitölteni
  • idegen nyelven rendelést felvenni
  • környezetvédelmi előírásokat alkalmazni

Fő tantárgyak:

  • Gazdálkodási ismeretek

  • Szakmai számítások

  • Élelmiszerismeret

  • Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

  • Pincér szakmai idegen nyelv

  • Felszolgálási elmélet és gyakorlat

Képzési idő: 1+3 év

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó

Szeretnél kistermelő lenni?

Most bemutatjuk neked. Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat! Ha jelentkezni szeretnél, ezekre az adtokra szükséged lesz: 
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Nyílt nap helyett ismerd meg így leendő oktatódat!
Ha jelentkezni szeretnél, ezekre az adtokra szükséged lesz:
Szakképző iskolai képzés Kistermelő élelmiszer-előállító (Orientációs évfolyam + 3 évfolyam) 

Kód: 0002

Szakma neve: Kistermelő élelmiszer-előállító

Kistermelői élelmiszerelőállítóként komplex feladatokat végez. Tevékenységi körének megfelelően az alapanyag előállításán keresztül a feldolgozáson át, az elkészített élelmiszer értékesítéséig.

A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, a tájegység jellegéből adódó egyedi lehetőségeket. Munkája során betartja a mindenkor érvényben lévő jogszabályi előírásokat, különös figyelmet fordít a higiéniai-, munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokra. Az általa előállított élelmiszeripari termékeket az előállítás helyének megfelelő régión belül vagy a régióhoz közel értékesíti, mely történhet piacon, a kistermelő által végzett házhozszállítással, vagy vendégasztal szolgáltatás keretében.

Fő tantárgyak:

  • Áruismeret
  • Mikrobiológia
  • Táplálkozásélettan
  • Tartósítás elmélet és gyakorlat
  • Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás elmélet és gyakorlat
  • Húsipar alapjai elmélet és gyakorlat
  • Sütő-, cukrászipar alapjai, Édesipar alapjai elmélet és gyakorlat
  • Sörkészítés, Gyümölcsbor-, párlatkészítés
  • Erjedésipari gyakorlat
  • Tejtermékelőállítás
  • Sajt és túrókészítés elmélet és gyakorlat
  • Üzemgazdasági, ügyviteli ismeretek
  • Vendéglátás, idegenforgalom elmélet és gyakorlat
  • Falusi vendégfogadás alapjai elmélet és gyakorlat

Képzési idő: 1+3 év

Bírod még a tanulást???

A szakma után jöhet az érettségi is?

Érettségire felkészítés OKJ-s végzettséggel rendelkezők részére

Szakközépiskolai osztályunkat azoknak javasoljuk, akik már rendelkeznek OKJ-s bizonyítvánnyal. Az ő számukra a képzési idő 2 tanév.

Az alternatív kerettantervünknek köszönhetően, a kötelező érettségi tárgyak tanulásához annyi idő áll rendelkezésre, amennyire a tanulónak egyénileg szüksége van.

Az ötödik tárgy, a szakmai tárgy, amiből a tanulónak nem kell vizsgát tennie, hiszen már rendelkezik szakirányú végzettséggel.

Képzési idő: 2 év

Skip to content