Profi eszközökkel felszerelt, 6 állásos, modern, vizsgaszervezésre alkalmas gyakorlati helyünkön minden ismeret és tudás elsajátítható.
A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára.
Erős István
mesterszakács, a Pentelei szakács szakoktatója
Nekem az apám mindig azt mondta, hogy
Fiam, enni mindig fognak az emberek, arra mindig szükség lesz.
Azért ez a legszebb szakma, mert olyan dolgokat kell készíteni felelősséggel és nagyon komoly szakmai munkával, ami egy nagyon mindennapos dolog…
…Minden nap eszünk és ezértminden nap nagyon oda kell figyelnünk…
… ehhez alkalmazkodni nap, mint nap; szerintem ennél nagyobb kihívás nem kell!
A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
- az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
- felmérni a meglévő készletek mennyiségét
- árut átvenni
- előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
- nyersanyagokat előkészíteni
- a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
- különféle ételeket készíteni
- az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
- a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
- a maradványokat kezelni
- a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
- feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
- technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni
Képzési idő: 1+3 év
Szeretnél szakács lenni?
Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?
Nézd meg
modern, minőségi,
minden szükséges eszközzel felszerelt
gyakorlati helyeinket!