Profi eszközökkel felszerelt, 6 állásos, modern, vizsgaszervezésre alkalmas gyakorlati helyünkön minden ismeret és tudás elsajátítható.

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára.

Erős István

mesterszakács, a Pentelei szakács szakoktatója

Nekem az apám mindig azt mondta, hogy

Fiam, enni mindig fognak az emberek, arra mindig szükség lesz.

Azért ez a legszebb szakma, mert olyan dolgokat kell készíteni felelősséggel és nagyon komoly szakmai munkával, ami egy nagyon mindennapos dolog…

…Minden nap eszünk és ezértminden nap nagyon oda kell figyelnünk…

… ehhez alkalmazkodni nap, mint nap; szerintem ennél nagyobb kihívás nem kell!

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
  • az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • árut átvenni
  • előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
  • a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
  • a maradványokat kezelni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
  • technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

Képzési idő: 1+3 év

Szeretnél szakács lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy szakács hétköznapjai?
Mit vár el tőled a leendő oktatód?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres szakács?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Megszakítás