Profi eszközökkel felszerelt, 6 állásos, modern, vizsgaszervezésre alkalmas gyakorlati helyünkön minden ismeret és tudás elsajátítható.

A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.

Keszi Éva

mestercukrász, a Pentelei cukrász szakoktatója

„Ez a szívem csücske és ha erről beszélni kell akkor elszállok, mert imádom!!!

Ennek nem lehet nemet mondani!

Az a célunk, hogy minél érthetőbben és könnyebben meg tudják tanulni azt, az anyagot, amit kapnak és próbáljuk ezeket az információkat minél színesebben, projektoktatás keretében átadni.

Azért ez a legszebb szakma, mert mindig van hova fejlődni… annyira színes és változatos szakma! „

 

Évivel készült teljes interjút megnézheted az oldal alján! 🙂

A cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • saját munkáját megszervezni, a munkájához szükséges anyagmennyiséget felmérni
  • élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni
  • cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni
  • cukorkészítményeket előállítni
  • bevonó anyagokat készíteni, felhasználni
  • cukrászati félkész- és késztermékeket készíteni
  • uzsonnasüteményeket készíteni
  • teasüteményeket készíteni
  • kikészített süteményeket készíteni,
  • hagyományőrző cukrászati termékeket eredeti technológiával készíteni
  • nemzetközi trend szerint cukrászati termékeket készíteni
  • fagylaltokat, fagylaltkelyheket készíteni
  • pohárkrémeket, készíteni
  • bonbonokat készíteni
  • tányérdesszerteket készíteni
  • alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni.

Képzési idő: 1+3 év

Szeretnél cukrász lenni?

Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy cukrász hétköznapjai? Mit vár el tőled a leendő oktatód? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres cukrász?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is… 🙂
Ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!

Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?

Nézd meg

modern, minőségi,

minden szükséges eszközzel felszerelt

gyakorlati helyeinket!

Pentelei gyakorlati helyek

Megszakítás