Profi eszközökkel felszerelt, 6 állásos, modern, vizsgaszervezésre alkalmas gyakorlati helyünkön minden ismeret és tudás elsajátítható.
A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.
Keszi Éva
mestercukrász, a Pentelei cukrász szakoktatója
„Ez a szívem csücske és ha erről beszélni kell akkor elszállok, mert imádom!!!
Ennek nem lehet nemet mondani!
Az a célunk, hogy minél érthetőbben és könnyebben meg tudják tanulni azt, az anyagot, amit kapnak és próbáljuk ezeket az információkat minél színesebben, projektoktatás keretében átadni.
Azért ez a legszebb szakma, mert mindig van hova fejlődni… annyira színes és változatos szakma! „
Évivel készült teljes interjút megnézheted az oldal alján! 🙂
A cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási, megrendelési igényekre.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- saját munkáját megszervezni, a munkájához szükséges anyagmennyiséget felmérni
- élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni
- cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni
- cukorkészítményeket előállítni
- bevonó anyagokat készíteni, felhasználni
- cukrászati félkész- és késztermékeket készíteni
- uzsonnasüteményeket készíteni
- teasüteményeket készíteni
- kikészített süteményeket készíteni,
- hagyományőrző cukrászati termékeket eredeti technológiával készíteni
- nemzetközi trend szerint cukrászati termékeket készíteni
- fagylaltokat, fagylaltkelyheket készíteni
- pohárkrémeket, készíteni
- bonbonokat készíteni
- tányérdesszerteket készíteni
- alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni.
Képzési idő: 1+3 év
Szeretnél cukrász lenni?
Jól jönne pár válasz a rengeteg kérdésre?
Milyenek egy cukrász hétköznapjai? Mit vár el tőled a leendő oktatód? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy sikeres cukrász?
Érkeznek a válaszok a videóban! És még sok más kérdésre is…
Ismerd meg így leendő oktatódat!
Sajnos az internet egyikőnknél se volt túl jó az intejú alatt, de a lényeg az elmondottakban van, ami kiváló!
Kíváncsi vagy hol töltöd a gyakorlati képzésedet?
Nézd meg
modern, minőségi,
minden szükséges eszközzel felszerelt
gyakorlati helyeinket!