Lovász

KIEMELT ÁLLAMI ÖSZTÖNDÍJ

A férfiszabó és a kőműves- hidegburkoló szakma az állam által támogatott szakma (hiányszakma), melyet tanulmányi előmeneteltől függően kiemelt ösztöndíjjal is támogatnak!

 

Alapítványi iskolánkban családias hangulatú környezetben tanulhatnak diákjaink, akik számára ingyenes képzést biztosítunk. A szakképzésben a képzési idő 3 év, amelyből már az első tanévben is szakmai gyakorlati képzésben vesznek rész tanulóink. Ösztöndíjjal támogatjuk a szakképző évfolyamon tanulókat a 9. évfolyamtól. Képzésük végén OKJ szakmunkásvizsgát tesznek. Iskolánk központi írásbeli felvételi vizsgát nem tart.

 

A lovász a szakma tanulása után tudni fogja a ló szakszerű gondozását, elvégzi a tenyésztéssel kapcsolatos gyakorlati feladatokat. Részt vesz a ló alapkiképzésében, irányítja a telep napi munkáját, karban tartja a szükséges szerszámokat, az istálló berendezéseit és a felszereléseket. Részt vesz tereplovagláson és túralovagláson. Egy vállalkozás elindításának, életben tartásának alapismereteivel rendelkezik.