Férfiszabó

KIEMELT ÁLLAMI ÖSZTÖNDÍJ

A férfiszabó és a kőműves- hidegburkoló szakma az állam által támogatott szakma (hiányszakma), melyet tanulmányi előmeneteltől függően kiemelt ösztöndíjjal is támogatnak!

 

Alapítványi iskolánkban családias hangulatú környezetben tanulhatnak diákjaink, akik számára ingyenes képzést biztosítunk. A szakképzésben a képzési idő 3 év, amelyből már az első tanévben is szakmai gyakorlati képzésben vesznek rész tanulóink. Ösztöndíjjal támogatjuk a szakképző évfolyamon tanulókat a 9. évfolyamtól. Képzésük végén OKJ szakmunkásvizsgát tesznek. Iskolánk központi írásbeli felvételi vizsgát nem tart.

 

A férfiszabó szakmában textiltermék, fehérnemű, munka-és védőruha, lakástextil-készítést, méretes szabóságot tanítunk, melynek segítségével a fiatalok elkészíthetik önmaguk és családjuk számára a hétköznapokhoz szükséges, alapvető, mégis divatos, egyéni ruhadarabjaikat, lakástextiljeiket. A ruhaipari szolgáltatás ugyanis Európa szerte hiány, a kis településektől az elegáns nagyvárosi szalonokig. A nálunk tanult diákok piacképes tudással rendelkeznek, munkaerő piaci esélyeik megnőnek, mert a divattervezés és a méretes szabóság mellett üzemi varrónőként is biztos megélhetést találnak. A szakmai feladatok mellett számítógépes irodai ügyvitelt, adatrögzítést és üzleti levelezést is tanulnak a diákok.