Szülői vélemények

„Kisfiam igazi örökmozgó, aki nem igazán szeretett ceruzával dolgozni. Az iskolában még nem tudott volna sikereket elérni, az óvoda viszont már nem nyújtott neki semmi pluszt, ezért döntöttünk úgy, hogy előkészítő csoportba iratkozzon.
Ez az egy év rengeteg pozitív változást hozott neki. Ugyanúgy maradt kis örökmozgó, de megtanulta, hogy az iskolában melyek a szabályok és hogy vannak kötelességek is.
Végig tudja ülni a tanórát, figyel a tanítóra, ceruzával dolgozik (színez is, ami eleinte neki sok gondot okozott) és figyelmeztetés nélkül megcsinálja a házi feladatát. Tudja, hogy mikor van ideje a futkosásnak és mikor kell figyelni.
Nagyon örülök, hogy a Penteleibe írattuk.”

– Szabó Zsuzsanna, Szabi anyukája

„Kisfiam készségei többféle területen nagyon sokat fejlődtek, a legszembetűnőbb a szociális készség fejlődés. Határozottabb, magabiztosabb lett az emberekkel való kommunikációban, pl. köszön. Önállóan és teljes biztonsággal kérdez mindent, akár technikai információról van szó, akár érdeklődésről. Véleményt alkot társairól, környezetéről, és meg is indokolja azt. Nyitottabb lett az ismeretlen felé, zárkózottsága sokat oldódott a felnőttekkel és a gyerekekkel szemben egyaránt.
Sokat javult a beszédkészsége, logopédus segített a susogó-sziszegő hangok kiejtésének korrigálásában. Előzőleg is próbáltunk már ezen javítani, de a logopédussal szembeni ellenállás miatt nem sok sikerrel jártunk.
Megtanult teljes biztonsággal egyedül öltözni, bekötni a cipőjét, késsel-villával enni.
Mérhetetlen lett a kreativitása, mindenből készíteni szeretne valamit, imád rajzolni, vágni, ragasztani és a színezés helyett már írni szeretne.
Tanult türelmet a várakozáshoz, toleranciát a többiekhez, megértést és szeretetet a bezárkózás helyett. Tanult állatszeretet és gondoskodást, mely életre szóló élményt adott neki a kutyás foglalkozások keretében.
Minden óvodás gyermeknek szüksége lenne egy ilyen évre, mielőtt beültetik az iskolapadba.”

– Krehó Edit, Norba anyukája

Megszakítás