Arany Iránytű Program - Orientációs évfolyam

CIVIL DÍJ 2020

Legnagyobb hatású projekt

 

2020-ban ötödik alkalommal adták át a NIOK Alapítvány által meghirdetett Civil Díjat a tavalyi év legkiemelkedőbb civil kezdeményezéseinek és szervezeteinek. A 98 pályázat közül 27 szervezet került a döntőbe, ahol nyolc szakmai kategóriában díjaztak. A „Legnagyobb hatású projekt” díját a Pentele XXI. Oktatásért Művészetért Alapítvány Arany Iránytű Programja nyerte el.

A zsűri indoklása: „Ez alkalommal a zsűri annak a projektnek, annak a csapatnak ítéli oda a díjat A legnagyobb hatású projekt kategóriájában, akik a leghátrányosabb, legnehezebben elérhető, legnehezebben kezelhető célcsoportot vették a szárnyaik alá, és foglalkoznak velük, és segítik őket vissza az iskolába és a közösségekbe.”

A különleges eliserésről beszámoltak a duol.hu-n és a Dunaújvárosi TV Híradójában is:

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/orszagosan-elismertek-az-arany-iranytu-program-eredmenyeit-3853120/?fbclid=IwAR0GlYf-IJA6mtoOfV4wBRzmI8P7LQUPAnjouWezMJwUfWAKJpu9634aup4

https://www.youtube.com/watch?v=B9nRfm4oqyw&t=7s 

Büszkék vagyunk! Köszönjük a díjat!

Célunk, hogy:

  • a tanév során tanulóink érzelmi és mentális terheiket elengedve megerősödjenek,
  • a tanulók rátaláljanak belső motivációjukra és saját személyiségük és képességeik által válhassanak sikeressé,
  • a diákjaink a közösségükben otthon érezzék magukat,
  • lehetőséget biztosítsunk a szakmák kipróbálására mielőtt a tizedik évfolyamba lépve döntést hoznának.

Kutatásaink és tapasztalataink alapján a nem-tantermi tanulási környezet jótékony hatással van a diákokra, aminek alapján a kilencedik évfolyam foglalkozásai egy üdülő övezeti ingatlanban zajlanak. Ez a védett környezet lehetőséget ad a kezdő diákoknak kizárólag a csoporttársaikkal lenni, kikerülve így az esetleges konfliktusokat idősebb az diákokkal. Ez a helyszín lehetőséget nyújt egy panzió szimulált működtetésére és a tapasztalati tanulás, illetve munkaterápia megvalósítására is.

További fontos részleteket (videókat, képeket, tematikát, programleírást) talál az
Arany Iránytű Program oldalán!

Megszakítás