Oldal kiválasztása

Alsó tagozat

"Mi nem bántuk meg, hogy beiratkoztunk, sőt hálával és köszönettel tartozunk, hogy a mi gyermekünk is Penteleis lehet."
  • Mini Iránytű Program (iskolaelőkészítés)
  • 1-4. évfolyam programja

Iránymutató a BOLDOG iskolakezdéshez

1-4. évfolyam

“Az iskolában még nem tudott volna sikereket elérni, az óvoda viszont már nem nyújtott neki semmi pluszt”

A Mini Iránytű Program célja, hogy a gyermekek kiegyensúlyozatlan képességstruktúráját kiegyensúlyozottabbá tegye, és a képességeket, készségeket megerősítse annak érdekében, hogy a gyermekek az iskolába lépésig pótolni tudják a különböző területen jelentkező elmaradásaikat. A megkésett fejlődésű, részképesség-gyengeséggel küzdő, szociális fejlődésükben elmaradást mutató gyermekek számára ideális fejlődési lehetőséget biztosítunk.

Tapasztalataink alapján az egyéves, iskoláskort megelőző intenzív és egyénre szabott foglalkozás hatására a bizonytalan képességeik biztosabbá vállnak. Mindez elősegíti a jobb iskolakezdést és a gyermeket sok iskolai kudarctól megóvhatjuk. És…

“Végig tudja ülni a tanórát, figyel a tanítóra, ceruzával dolgozik”

 

Előkészítő

Ismerkedjen meg a program tematikájával, módszereinkkel, gyakorlati információkkal és szülői véleményekkel!

Az általános iskolai nevelés oktatás kezdő időpontja 2017. szeptember 01.

Az általános iskola alapvetően az u.n. átütő tehetséggel rendelkező fiatalokat fogadja 1-8 évfolyamon. 

Kiemelt feladat a gyerekek közösséggé formálása. A 6-14 éves életkorban fontosabb, hogy egy személyhez kötődjenek, mint hogy szaktanár tanítson minden tárgyat: a tanító a „gyermekekben” legyen mindenekelőtt szakember. Mivel a tanító osztályfőnök különleges jelentőségű szerepet tölt be az osztály életében, rá fokozottan érvényes, hogy személyisége a tanítás eszköze. Ezért a rendszeres készülésen túl folyamatosan fejlesztenie kell magát, mint pedagógust, és karban kell tartania magát, mint embert.